Een Ironman volbrengen kan op verschillende manieren. De meest ultieme manier is meedoen op Hawaii, maar je kunt ook op drie verschillende momenten een 1/3e triathlon afleggen.
In België, Duitsland en Nederland is deze afstand zeldzaam. Drie organisaties hebben elkaar zaterdag 13 oktober 2018– de dag van 40 jaar Hawaii – gevonden en 2019 de 1. Triathlon Nations Cup introduceert. (Uitslagenlijst 2019)

2. Triathlon Nations Cup 2020

Op zondag 14 juni, op zaterdag 27 juni en op zondag 19 juli bieden drie organisaties triatleten startgelegenheid op de 1/3e afstand. Los van het dagklassement, wordt aan het eind van deze drie wedstrijden een eindklassement op basis van de totaaltijd opgemaakt. In 2019 kwamen er totaaltijden uit van 8.31 (Ruben Geys) 9.57 (Deborah Ghyselen). Realistische Ironman-tijden dus. Uiteraard hangt aan het eindklassement een prijzenschema vast. Triatleten, die aan alle drie de wedstrijden meedoen, ontvangen een bijzonder souvenir.

De wedstrijden zijn:

Een mooi, compact circuit dat zich binnen vijf weken afspeelt.

Prijzenpot (dames en heren):

  1. €300
  2. €200
  3. €100
  4. €75
  5. €50

Inschrijving:

Inschrijven voor de triathlon nations cup doe je bij de individuele triathlons zelf. Bovendien stuur je een mail naar registration@triathlonnationscup.com.

Deelnemerslijst:

Deelnemerslijst 2. Triathlon Nations Cup 2020

Overnachtingen:

www.hrs.dewww.visithalderberge.com/overnachten | www.booking.com

Natuurlijk is specifieke info van de drie wedstrijden al op de eigen websites te vinden.

www.bonn-triathlon.dewww.tveerke.nlwww.aatt.be

Nog vragen?

orga@bonn-triathlon.deInfo@tveerke.nlwedstrijd@aatt.be