Een Ironman volbrengen kan op verschillende manieren. De meest ultieme manier is meedoen op Hawaii, maar je kunt ook op drie verschillende momenten een 1/3e triathlon afleggen.
In België en Nederland is deze afstand zeldzaam. Drie organisaties hebben elkaar zaterdag 13 oktober 2018– de dag van 40 jaar Hawaii – gevonden en in 2019 de 1e Triathlon Nations Cup geïntroduceerd. (Uitslagenlijst 2019)

Tweede Triathlon Nations Cup 2021

Op zaterdag 26 juni, zondag 18 juli en zondag 29 augustusbieden drie organisaties triatleten tartgelegenheid op de 1/3e afstand. Los van het dagklassement, wordt aan het eind van deze drie wedstrijden een eindklassement op basis van de totaaltijd opgemaakt. In 2019 kwamen er totaaltijden uit van 8.31 (Ruben Geys) 9.57 (Deborah Ghyselen). Realistische Ironman-tijden dus. In 2020 is de competitie helaas niet door kunnen gaan. Uiteraard hangt aan het eindklassement een prijzenschema vast. Triatleten, die aan alle drie de wedstrijden meedoen, ontvangen een bijzonder souvenir.

De wedstrijden zijn:

Een mooi, compact circuit dat zich midden in de zomer afspeelt.

Prijzenpot (dames en heren):

  1. €300
  2. €200
  3. €100
  4. €75
  5. €50

De wedstrijd in Oud Gastel is helaas geannuleerd ivm COVID. Het prijzengeld zal worden uitgereikt naar rato van het aantal wedstrijden dat wel is doorgegaan, op dit moment dus 2/3 van de hiervoor genoemde bedragen.
Daarnaast ontvangt iedere deelnemer aan de drie wedstrijden een mooie natura prijs.

Inschrijving:

Inschrijven voor de triathlon nations cup doe je bij de individuele triathlons zelf. Bovendien stuur je een mail naar registration@triathlonnationscup.com
Aan deelname zijn geen extra kosten verbonden. De uiterste inschrijfdatum is 11 juli 2021.

Definitieve deelnemerslijst:

Tussenstand na triathlon Aarschot:

Overnachtingen:

www.visithalderberge.com/overnachten | www.booking.com

Natuurlijk is specifieke info van de drie wedstrijden al op de eigen websites te vinden.

www.tveerke.nlwww.aatt.be | www.ktt.be

Nog vragen?

Info@tveerke.nlwedstrijd@aatt.be | info@ktt.be